JADŁOSPIS DEKADOWY
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane1,2)z masłem3), szynką drobiową, pomidorem, herbata z cukrem;
Płatki ryżowe na mleku3)
Obiad:
Krupnik1,7,9)pulpeciki w sosie pomidorowym1,3,7)ryż, mizeria z ogórków ze śmietaną7), kompot owocowy;
Podwieczorek:
Bułka żytnia1,3)z miodem, herbata bawarka;
WTOREK
Śniadanie:
Bułka grahamka1,3)z pastą twarogowa7)z ogórkiem i koperkiem, kawa zbożowa z mlekiem7),
Owsianka1)z rodzynkami7);
Obiad:
Zupa jarzynowa1,7,9), pierogi1)z mięsem i cebulką duszoną, surówka z jesienna, kompot wieloowocowy
Podwieczorek:Jogurt owocowy7), kompot;
ŚRODA
Śniadanie:
Pieczywo mieszane1,3)z masłem7), kiełbasa żywiecka drobiowa, pomidor, herbata z cytryną, Zupa mleczna7)z płatkami jęczmiennymi1);
Obiad:
Zupa pazibroda1,7,9)potrawka drobiowa7,9), kopytka,surówka z czerwonej kapusty9), kompot truskawkowy;
Podwieczorek:
Ciastka owsiane1), sok owocowy;
CZWARTEK
Śniadanie:
Bułka pełnoziarnista1,3)ser żółty7), sałata, rzodkiewka, kakao7);
Obiad:
Zupa krem z brokuł1,7,9)(Shreka), racuchy1,3,7)z jabłkami, kompot owocowy;
Podwieczorek:
Banan, herbata z cytryną;
PIĄTEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane1,3), dżem niskosłodzony truskawkowy, herbata z cytryną, owsianka1,7) z suszoną śliwką;
Obiad:
Zupa pomidorowa1,7,9)filet rybny1,4),ziemniaki, surówka z marchewki;
Podwieczorek:
Budyń7)waniliowy lub czekoladowy, kompot owocowy;
ALERGENY-LEGENDA:
1-GLUTEN, 2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZSZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO I PRODUKTY ZAWIERAJĄCE LAKTOZĘ, 8-ORZECHY, 9-SELER I PRODUKTY PRZYGOTOWANE NA JEGO BAZIE, 10-GORCZYCA, 11-ZIARNO SEZAMOWE, 12-DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY, 13-ŁUBINY, 14-MIĘCZAKI;
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
Pieczywo mieszane1,3)z masłem7), polędwica sopocka, ogórek, herbata malinowa,
Zupa mleczna7)z makaronem1)pełnoziarnistym;
Obiad:
Zupa ogórkowa1,3,9)kotleciki mielone1,3)(drobiowe), kasza gryczana1)z sosem1), surówka z marchewki i kiszonej kapusty9), kompot owocowy;
Podwieczorek:
Kisiel owocowy z biszkoptami1,3,7)kompot owocowy;
WTOREK
Śniadanie:
Bułka pełnoziarnista1,3)z masłem7), pasta rybno-jajeczna3,4)szczypiorek, herbata wieloowocowa,
płatki kukurydziane na mleku7);
Obiad:
Barszcz ukraiński7,9)naleśniki z twarogiem7)i sosem owocowym, kompot owocowy;
Podwieczorek:
Bułka z kruszonką1,3,7)herbata miętowa;
ŚRODA:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane1,3)z masłem7),pasztet drobiowy1,3,7,9)pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa7);
Obiad:
Rosół z makaronem1,9), podudzie kurczaka z ziemniakami9),surówka z selera9)z rodzynkami,
kompot truskawkowy;
Podwieczorek:
Jogurt owocowy7)z rodzynkami; herbata z cytryną;
CZWARTEK:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane1,3)z masłem7), sałatka z tuńczyka4), ser żółty7), herbata miętowa,
Zupa mleczna7)z ryżem;
Obiad:
Zupa pieczarkowa1,7,9)z łazankami, pierogi ruskie 1,7)ze śmietaną7), kompot owocowy; Podwieczorek:
Mandarynka lub gruszka, sok owocowy
PIĄTEK:
Śniadanie:
Bułka grahamka1,3)z masłem, pasta twarogowa7)z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao7);
Obiad:
Żurek z jajkiem1,3,7,9)kotleciki rybne4,9)ryż, surówka z buraczków, kompot
Podwieczorek:
Kasza manna1,7)z sosem owocowym, kompot owocowy;
ALERGENY- LEGENDA:
1-GLUTEN, 2-SKORUPIAKI, 3-JAJA, 4-RYBY, 5-ORZSZKI ZIEMNE, 6-SOJA, 7-MLEKO I PRODUKTY ZAWIERAJĄCE LAKTOZĘ, 8-ORZECHY, 9-SELER I PRODUKTY PRZYGOTOWANE NA JEGO BAZIE, 10-GORCZYCA, 11-ZIARNO SEZAMOWE, 12-DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY, 13-ŁUBINY, 14-MIĘCZAKI;